Over mij

Ik ben Jeroen Roelofsen, geboren in 1978. Mijn jeugdjaren bracht ik door in de Achterhoek waar ik opgegroeid ben. Het grootste deel van mijn tijd bracht ik buiten door. Met vrienden de natuur in, boomhutten bouwen, maar ook bij oma op de boerderij.

Jeugd

Van mijn vader heb ik de passie voor natuur geërfd. Of eigenlijk, met de paplepel in gegoten gekregen. Vaak gingen we op pad met de fiets, of gewoon ritjes in de auto. Hij is jager, dus vaak in zijn jacht gebieden. Daar wist hij elk plekje te vinden waar iets zat, of het nu om Reeën, Fazanten, Hazen, Konijnen, Roofvogels, Kraaien of wat dan ook, hij wist en weet het te vinden.

Een tijdje hebben we ook nog samen voor het IVN nestkastcontrole gedaan in de omgeving van Diepenheim. Hierbij keken we wekelijks wat er in de kasten huisde. Dit noteerden we dan en aan het einde van het broed seizoen werden de bijzondere gevallen geringd. We hebben hier meerdere leuke soorten gehad, van Gekraagde Roodstaart tot Vliegenvangers en verschillende mezen soorten. Maar ook de Zwarte Specht broedde in één van “onze” gebieden.
Daarnaast hadden we in de omgeving ook nog wat kasten hangen voor roofvogels welke ook meestal bezet waren.

In mijn pubertijd verschoven de interesses, maar de passie voor natuur bleef altijd in de achtergrond aanwezig.

Heden

Sinds een jaar of 10 ben ik weer vaker in de natuur te vinden. Door verschillende sites (zie ook onder links) werd ik geïnspireerd om me bezig te houden met natuur fotografie.

In eerste instantie ben ik begonnen met een simpele semi-compact kamera (Konica Minolta Z1). Echter ik kwam er al snel achter dat dit niet aan mijn eisen voldeed. Na een tijdje heb ik dan ook een spiegelreflex camera gekocht waar ik nu nog steeds mee fotografeer.
Mijn setup bestaat nu uit;
– Canon EOS 40D
– Sigma 150-500mm
– Canon 50mm
– Canon 18-55mm
Hiermee maak ik momenteel mijn foto’s. Er is uiteraard de wens voor uitbreiding, maar dat heeft tijd nodig.

Links

levenslijsten
foto’s