Als een dip omslaat in een mega! Visarend

Soms ga je op pad om een bepaalde soort te zien. Als dat dan niet lukt noem je dag in vogelaars termen een dip. Maar soms slaat dat op in een mega waarneming. Vandaag was zo’n dag. Op pad voor een Draaihals (welke zich niet liet zien, de dip) en dan thuis komen met mega foto’s van een Visarend met prooi.

Draaihals

In het najaar is er vaak een periode van een paar weken dat je relatief veel Draaihalzen kunt zien in Nederland. Een bijzondere vogel uit de spechten familie. Een soort die nog op mijn lijst ontbreekt en dus de moeite waard om op pad te gaan toen ie in de buurt werd gemeld.
Er zat een exemplaar in de uiterwaarden bij Everdingen. Deze liet zich vaak zien en goed fotograferen. Echter…. onze poging vandaag mocht niet baten. Tot een half uur voor we kwamen werd de vogel nog gezien. De rest van de dag niet meer. De dagen er na wel.
Ja vogelen kan af en toe best frustrerend zijn.

Maar ja de natuur is grillig…. zo bleek vandaag ook maar weer;

Visarend

De frustratie van het niet zien van de Draaihals was zo ongeveer op het hoogte punt toen ik boven de lek een groepje vogels aan zag komen. Een eerste blik leerde een paar Buizerds, Meeuwen en nog een grotere vogel. Toen die vogel het water in dook wist ik het zeker, een Visarend!

Dit exemplaar dook net buiten beeld op zo’n kilometer in de lek. Met enige moeite kwam de vogel weer omhoog. Lastig gevallen door met name de Meeuwen.
En vanaf dat moment was het prijs schieten. De Visarend kwam steeds dichterbij en de camera maakte overuren;

Vooral bij de laatste foto’s is goed het enorme formaat van de vis (in dit geval een Brasem) te zien.

Trefwoorden;

Er zijn 2 reacties. Geef zelf ook een reactie


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.