Rustige weken

Soms heb je wel eens een periode dat het een beetje te druk is om even echt het veld in te gaan. Maar toch heb je dan nog steeds de kans om wat leuke soorten te zien. Afgelopen periode was het weer zover.

Rustige weken

Na de twitch van de (Kaspische) Buidelmees heb ik vrij weinig tijd gehad om in de weekenden er op uit te gaan. Gelukkig is het inmiddels ’s avonds wat langer licht en ook dan kun je dus even na het werk op pad. Daarbij nog de kans gehad om dicht bij mijn werk een paar Bosuilen met jongen te bezoeken en dan kan het eigenlijk al snel niet meer stuk.

Als je dan nog bijna elke dag ’s ochtends wakker wordt met een fluitconcert van vele zangvogels, dan weet je dat de lente ook zonder vogelen leuk kan zijn.

Bosuilen

Zoals gezegd ben ik recent bij een paartje Bosuilen geweest om deze te bekijken. Deze vinden was erg lastig, maar met behulp van een andere vogelaar toch gelukt. De afstand was wat groot, maar toch nog een paar foto’s kunnen maken;

Uiteraard heel erg blij met het resultaat.

Landje van Geijsel

Dezelfde collega die ook de tip van de Bosuilen gaf, kwam ook met het idee om een keer te vogelen na het werk bij het landje van Geijsel. Ook daar was nu wel tijd voor om dit na het werk even te doen.
Helaas kwam het te kort dag om mijn camera mee te namen, maar toch wel een hele leuke middag gehad. We zagen onder andere; een jagende Sperwer, heel veel Grutto’s, Slechtvalk, Witte Kwikstaart, Kauw, Kievit, Bergeend, Slobeend, Aalscholver, Lepelaar en nog 2 voor mij nieuwe soorten. De Zomertaling en in een hele grote groep Wulpen ook nog een stuk of 20 Regenwulpen.

Conclusie

Ondanks dat ik niet echt op pad ben geweest toch nog een paar leuke buitenkansjes gepakt. Als je je ogen en oren maar open houd, dan komt het dus echt wel goed. 😉

Er is 1 reactie. Geef zelf ook een reactie


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.