Willeskop; Love is in the air

Vandaag was de eerste dag dat het een beetje weg had van de lente. Heel veel zon, lekkere temperatuur en de vogels waren ook nog eens zeer actief. Tijd om even een bezoek aan Willeskop te brengen.

Wintergasten

Deze periode van het jaar is toch om te vogelen wel heel bijzonder. Er zijn nog volop wintergasten aanwezig, maar ook de zomergasten beginnen al terug te komen. Zelfs de eerste kievitseieren zijn al gevonden.

In Willeskop zijn ook nog steeds wintergasten en doortrekkers aanwezig. Zoals een hele grote groep Grutto’s waar zelfs de IJslandse ondersoort (IJslandse Grutto) van aanwezig was. Deze is te herkennen aan de wat meer richting rood neigende borstkleur die ook nog verder doorloopt richting de poten.

Ook zaten er in deze groep ook een behoorlijk aantal Kieviten. Sommige ook volop in baltsvlucht, anderen gewoon rustig suffend.
De Scholeksters waren wel wat actiever.

De snelle felle vlucht is altijd mooi om te zien. Zeker met zwenken komt soms de mooie witte onderkant te voorschijn.

Er hangt liefde in de lucht

Dat het voorjaar nu echt op komst is was aan de vogels goed te merken.
Van enkele soorten waren al volop paartjes aanwezig. Zo waren de Futen en de Knobbelzwaan al volop met de balts bezig.

De Futen waren helaas nog niet zo ver dat ze gingen dansen en rennen over het water, maar dit spiegel gedrag is ook al behoorlijk indrukwekkend om te zien.

Dit spiegelgedrag vind ook bij de Knobbelzwaan plaats.

Ook betrapte ik een paar baltsende (en mogelijk parende) Winterkoningen, deze waren echter zo snel dat ik alleen even van een zingend exemplaar een foto kon maken. Wat een geluid komt er uit zo’n klein beestje.

Op de terugweg kwam ook nog een Kokmeeuw laag over vliegen. Ik was nog even in verwarring met Zwartkopmeeuw, maar de witte band op de voorkant van de vleugels verraad dat het om een Kokmeeuw gaat.

Er zijn 2 reacties. Geef zelf ook een reactie


  1. zo zie je maar dat ’n klein beeldje je toch kan verwarren, nu zie je ook duidelijk dat het geen zwarte kop, maar een chocolade bruine kop is.
    Mooie foto’s !
    wij waren dan steeds net op het verkeerde moment op de verkeerde plek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.