Noordzijdse kade Benschop

Vandaag met de buurman wezen wandelen op een voor mij onbekende plek. De Noordzijdse kade van IJsselstein richting de Reinaldaweg. Dwars door de polder langs een aantal eenden kooien.

De soorten

Zoals te verwachten in een winters polder landschap waren er enorm veel Ganzen te zien. Hoofdzakelijk Grauwe Gans en Grote Canadese Gans, maar ook veel Nijlganzen.
Verder zagen we veel kleine vogels in de bomen en struiken langs pad. Roodborst, Winterkoning, Koolmees, Putter en een glimp van een Goudhaantje. Ook zaten hoog in de toppen nog een groep Kramsvogels en in de sloot veel Meerkoeten en Wilde Eenden.

De Putters waren druk aan het foerageren op de elzen knoppen;

Het was zeker de moeite waard al was het pad op sommige plekken wel behoorlijk modderig. In het voorjaar nog zeker een keer weer deze route lopen.

Er zijn 2 reacties. Geef zelf ook een reactie


  1. Dit is voor ons wel één van de #mooisteplekjesvanhetGroeneHart. Pasgeleden hebben we een korte wandelroute samengesteld over de Noordzijdse kade tussen Benschop en Montfoort.

    De route gaat over tiendwegen en houtkaden zoals de Noordzijdse Kade en passeert ganzenrustgebied Blokland en Vogelreservaat Willeskop. Totaal 14km genieten van een uniek stukje Groene Hart. De wandelroute start bij Bushalte Kasteelplein in Montfoort.

    Meer informatie over de route: https://groenehartstocht.blogspot.com/2020/03/groenehartje-blokland.html

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.