Wolven nieuws (update)

Schreven we in augustus al een update over de stand van zaken m.b.t. wolven in Nederland en Duitsland, vandaag kunnen we nog meer nieuws melden.

Duitsland

Zoals we al eerder schreven nemen de aantallen in Duitsland gestaag toe. Vandaag werd er via WolvenInNederland een update geplaats met een actuele kaart van de situatie in Duitsland.
Wolven in Duitsland

Hierop is te zien dat er in het hele noorden van Duitsland inmiddels regelmatig Wolven worden gesignaleerd. Van de grens met Polen tot de grens met Nederland.
De rode stippen/vlekken zijn waarnemingen met een hoge waarschijnlijkheid (bewijsmateriaal met beeld, of DNA materiaal.
De blauwe stippen/vlekken zijn minder waarschijnlijk, omdat het bewijs niet duidelijk is.
Groene waarnemingen hebben geen onderbouwing door middel van bewijs.
Sterren betekent een waarneming van een enkel dier, rondjes/vlekken betekenen de aanwezigheid van een paartje of roedel.

Wat hierbij duidelijk is dat met name het noorden van Duitsland bezet is door Wolven. Meer naar het zuiden zijn nauwelijks wolven waarnemingen. Het is niet duidelijk waar dit door komt.

Ander opmerkelijke waarneming is de gele cirkel in het midden van Duitsland (ten Noord-Oosten van Frankfurt), dit gaat niet om een Wolf maar een Jakhals, dit is het kleinere broertje van de Wolf. Ook de Jakhals is in Europa aan een flinke opmars bezig.

Nederland

De situatie in Nederland blijft vooralsnog ongewijzigd. Er zijn nog geen nieuwe waarnemingen met bewijsvoering.

Opmerkelijk

Dat de Wolven met name richting het noordwesten van Duitsland uitbreiden is opmerkelijk. Dit wordt nog eens gestaafd door de aantallen wolven in Denemarken. Dit zijn er inmiddels ook al weer 17.

Meer informatie

Duitsland
Nederland

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.