Willeskop

Willeskop is een natuurgebied tussen Oudewater, Montfoort, Polsbroek en Benschop. Ik kom er regelmatig, tijd om mijn ouders ook eens kennis te laten maken met het gebied.

De polder

De wandeling door de polder richting de uitkijktoren is over het algemeen al genoeg om een aantal mooie soorten te zien. Maar dat viel nogal tegen vandaag. Er liepen mensen voor ons met een loslopende hond (begrijp nog steeds niet dat dat mag in zo’n natuurgebied).
Wel zagen we nog een Watersnip voor ons uitvliegen, meerdere Grote Zilverreigers en in de verte een enorme wolk Kievitten.

Willsekop

Bij de uitkijktoren een prachtig uitzicht over de vele honderden Smienten die je al van verre kunt horen (het geluid doet mij altijd denken aan een slippende dynamo op een natte fietsband).

Tussen de Smienten ook Slobeend en Wintertaling (nieuwe soort voor mijn lijst).

Ook zit er verderop een beetje vreemde eend in de bijt. In het veld determineer ik die al als Smient in eclipskleed (Kleed tijdens de rui tussen zomer en winterkleed), waar ik later de bevestiging van krijg.

Eclipse kleed

Terugweg

Op de terugweg zien we nog wat Kieviten vliegen, nog weer een Watersnip en in de verte 2 Buizerds op de thermiek. We worden ook ingehaald door een familie Knobbelzwanen.

Zoals altijd, meer foto’s in het album.

Er zijn 3 reacties. Geef zelf ook een reactie


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.