Wolven nieuws

Deze week was er nogal wat te doen over een mogelijke nieuwe wolf in Drenthe. Op de site van RTV Drenthe verscheen een artikel met foto’s van de vermeende wolf. Experts reageerden zonder uitzondering nogal sceptisch. Het lijkt dan ook vooralsnog niet om een nieuw exemplaar te gaan. Jammer, het zou de 2e in vrij korte tijd zijn (wie herinnert zich het exemplaar van begin maart 2015? Zie bijv; NOS of WolvenInNederland).

Van het eerste exemplaar, die in Drenthe en Groningen rondliep, is inmiddels wel wat meer bekend. Zo bleek uit DNA onderzoek dat het ging om een jonge wolf welke geboren werd begin 2014 in de roedel van Munster (bron). Dit is al enige tijd de roedel welke het dichtst bij de Nederlandse grens leeft (afstand toch ca. 150 km). Hierdoor is het ook niet zo verwonderlijk dat juist deze roedel een jong voort zou brengen welke Nederland aan ging doen.
Helaas is ook inmiddels wel duidelijk dat deze Wolf na een flinke rondzwerving door Duitsland is doodgereden (bron met kaartje van de verschillende waarnemingen).

Gelukkig is er ook goed nieuws te melden. Eerder deze week werd bekend dat er in de Duitse deelstaat Nedersaksen (In het noordwesten van Duitsland, tegen Groningen en Drenthe aan) inmiddels 7 roedels rondlopen. Het zou hierbij gaan om zo’n 70 wolven in heel Nedersaksen. Naast de 7 bevestigde roedels zijn er ook nog een Wolvenpaar zonder pups en een territoriale vrouw (bron en bron).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.