Landje van Geijsel

Zat er vorig jaar nog een Steltkluut in Willeskop, nu zat er minimaal één broedpaar vlak bij mijn werk (10 min). Na overleg met een paar collega’s besloten we dan ook om tussen de middag tijdens de lunch eens te gaan kijken.

Steltkluut

We kwamen dus om de Steltkluut te zien. En die hadden we eigenlijk ook gelijk al in beeld. Zo mooi overzichtelijk is dat gebied. Een poldertje dat voor de boer niet lonend is. Hij zet het elk voor jaar onder een laagje water dat langzaam opdroogt. Hierdoor ontstaat een gebied waar steltlopers gek op zijn.

De Steltkluut was niet alles wat we zagen. Het stikt inderdaad van de steltlopers. We zagen dan ook nog Grutto, Kievit, Tureluur, Visdief en ook kregen we bezoek van een Kwikstaart, Bergeend en Kauw. Ook liepen er in de verte een paar Lepelaars.

Al met al dus een geslaagde besteding van de lunch. We gaan zeker nog wel eens vaker.

Er is 1 reactie. Geef zelf ook een reactie


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.